Léglabda (kviddics) Blog

Hírek, események, élő léglabdáról és a bajnokságokról.

Friss topikok

Európa Bajnokság 2008/2009 5. csoportkör

2009.02.06. 17:05 LuciusNeo

Február 4.-e és 5-e a léglabda rajongókat nem hagyhatta figyelmen kívül, ugyanis ismét Európa bajnokcsapatainak összecsapásairól szólt. Mindazon által saját véleményem szerint, azért nem csak a léglabda rajongókat érintheti meg ez a beszámoló, hanem minden olyan embert, akiben él némi hazaszeretet és minden olyan dolognak örül, ahol magyarok szerepelnek (vagy jól, vagy rosszul lényegtelen, ha tisztességgel helyt áll). Nézzük hát, hogyan teljesített két csapatunk a héten.

 

B csoport:

Salgótarjáni Suhanó Sasok – Turku (finn 2.) 120-330c

A nemzetközi szinten eddig tapasztalatlan játékosai a sasoknak felvették a versenyt a jól képzett finnekkel, és izgalmas összecsapást produkáltak, azonban én személy szerint jobban örültem volna egy győzelemnek és azzal egy bebiztosított első helyes továbbjutásnak a csoportból. Ugyan már csak egy mérkőzés van hátra, és nincs veszélyben a továbbjutás, de a záró fordulóban kemény mérkőzés vár a csapatra Dublinban, ami eldönti a csoport első helyét.

 

A B csoport másik mérkőzésén:

Torino – Dublin 190c-230

 

A B csoport állása 5 fordulót követően:

Salgótarjáni Suhanó Sasok 1140-610

Dublin (angol-ír 2.) 1020-600

Turku (finn 2.) 670-1020

Torino (olasz 1.) 490-1090

 

D csoport:

München (német 1.) – Kanizsai Király Kentaurok 60-260c

Tökéletes csapatjátékkal győzött idegenben a kentaurok csapata a kissé szétesett német bajnok ellen. Minden kanizsai támadásban ott volt a gólveszély és a védekezésük is kiválóan teljesített, majd egy szép fogás tette fel a koronát a fejükre, és ezzel már ki lehet jelenteni, hogy ha az utolsó csoportkörben egy tisztes eredményt érnek el hazai pályán, akkor simán továbbjut a csapat a halálcsoportnak titulált d jelű csoportból (meg kell jegyezni, hogy itt nem a kanizsai csapatot tartották favoritnak).

 

A D csoport másik mérkőzésén:

Toulouse – London 230c-100

 

A D csoport állása 5 fordulót követően:

Kanizsai Király Kentaurok 1070-590

München (német 1.) 1070-910

Toulouse (francia 1.) 690-1070

London (angol-ír 3.) 620-970

 

Következő forduló: 2009. február 18-19.

Dublin (angol-ír 3.) – Salgótarjáni Suhanó Sasok

Kanizsai Király Kentaurok – Toulouse (francia 1.)

Mindkét csapatunk a csoportelsőségért játszik (igaz ilyen szempontból a sasok kedvezőbb helyről várják a záró kört). Nagyon nem latolgatnék esélyeket, mert mindkét ellenfél komoly játékerőt képvisel, és az eddig látottak alapján annyira kiegyensúlyozottak a csoportok, hogy nagyon kiugró eredményre (ezáltal nagy fordulásra a csoportokban) nem számíthatunk, vagyis meglesz minimum a biztos továbbjutást jelentő csoport második hely mindkét csapatnak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kviddics.blog.hu/api/trackback/id/tr98926935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása