Léglabda (kviddics) Blog

Hírek, események, élő léglabdáról és a bajnokságokról.

Friss topikok

Magyar Léglabda Bajnokság II. osztáy nevezett csapatai: Miklósfai Makrancos Medúzák

2008.11.07. 02:03 Daniel W. Mcload

Mostantól a beérkezett és értékelt, elfogadott léglabda II. osztály jelentkezéséket folyamatosan meg fogjuk jelentetni a blogban, és a bejegyzéseket pedig a csapatok szurkolói fórumaiként fogjuk működtetni. 

Miklósfai Makrancos Medúzák

Székhely: Miklósfa (Nagykanizsa)

Alapítás dátuma: 2005. március 10.

Alapító és szponzor: Manifeszt M. Medárd 

A Miklósfai Makrancos Medúzák története 3 évvel ezelőtt kezdődött, mikor is hét vagány ifjú boszorkány elérkezettnek látta az időt, hogy hőn szeretett falujuk neve is szerepeljen végre a „Léglabda Ligában”. Lelkesedésben nem volt hiány, szponzorokban és pénzben annál inkább. A tehetősebb és értelmesebb helyi mágusok inkább a híres-hírhedt Kanizsai Király Kentauroknak szavaztak bizalmat és vaskos csekk-könyveket, így a hét hölgyeménynek nem volt egyszerű feladata. „Kapmánykörútba” kezdtek, ám annak sem lett nagy sikere; hiába kilincseltek némi támogatásért, tallérok helyett csak ajtót mutattak nekik.

Ötletekből kifogyván csupán egyetlen választásuk maradt: a község legfurcsább, legbabonásabb, és mindemellett leggazdagabb varázslójához fordultak segítségért, Manifeszt M. Medárd urasághoz, akit a háta mögött csak Mr. Mánia vagy Mr. Money néven emlegettek. Mi tagadás, vannak hóbortjai a fickónak… valósággal az M-betű megszállottja. Azzal az egy feltétellel egyezett bele a szponzori és alapítói pozícióba, hogy csapata összes tagjának neve M-el kezdődjön. Akárcsak az övé. (Szerencsére az M a magyar kereszt- és vezetéknevek között meglepően gyakori.) 

Stadion: Szent Miklós Aréna 

Nevében összesen egy M szerepel. Talán ez az oka annak, hogy mindössze 100 fő befogadására alkalmas, viszonylag szerény építmény, s arénának csak nagy jóindulattal nevezhető. Manifeszt úr nem volt hajlandó sokat áldozni rá. Miklósfa Metropolisznak azért csak nem keresztelhették…

Amúgy a stadion a helyi arborétum szomszédságában áll, s a helyi Vadászokra maradt a feladat, hogy felügyeljék. Mit tesz a pénzhiány…

Azért a fontosabb biztonsági előírásoknak megfelel. A muglik elterelése, elriasztása a következőképpen lett megoldva: az erre tévedő naiv varázstalan turisták és lakosok egy igazi vidéki tehenészeti telepet látnak, aminek szaga furcsa mód taszítja őket.  

A csapat 

Szín: narancs-fehér

Címer: narancs alapon fehér medúza, melynek két leghosszabb tapogatója kígyófejben végződik. Némi utalás a görög mitológiára (de csak egészen kevés).

Kabala: egy kígyóhajú hölgy. Valószínűleg egy csúf átváltoztatás-baleset elszenvedője, de a csapatnál végre felvállalhatja azt, ami. Az ellenfelek garantáltan „kővé” dermednek a látványától. (Valamivel szembeötlőbb utalás a görög mitológiára.) 

A tagok 

„Az Öreg Hetek” (a hét boszorkány, kinek fejéből kipattant a léglabdacsapat-alapítás ötlete): 

1.)

Macskásy Magdolna „Macsek”(1985. december 24.) Csapatkapitány, Fogó.

Nevével ellentétben izmai cseppet sem macskásodtak el, reflexei kitűnőek. Ne merj pislantani, különben lemaradsz arról, hogy csípi el az ellen elől a cikeszt! 

2.)

Mandel Miranda „Mirinda”(1988. március 23.) Őrző.

Igen. Szereti a Mirindát. És nagyon jó őrző. A bátyja pedig 220x100 cm. Van még kérdés?  

3.)

Murvai Márta „Murva”(1984. február 2.) és Mihalik Mariann „Mozsár”(1985. szeptember 21), Terelők.

Nagyon összeszokott páros, utánuk kő-kövön nem marad – illetve porc-csonton sem.  

4.)

Madurkay Marcella „M1”(1990. április 1.), Meszner Manfréda „M2” (1989. október 9.), Montág Mercédesz „M3” (1987. december 4.), Hajtók.

Hajtanak, mint Ferrari az autópályán. Mi több, a féket sem ismerik.   

„Az Ifjú Hetek” (a cserecsapat): 

1.)

Mild Mimóza „Milady” (1990. július 25.), Fogó.

Bájos, ártatlan, törékeny. Csíp, rúg, harap, mérget kever, ha kell.  

2.)

Münz Margit „Múmia” (1991. március 23.), Őrző.

Nem veri a fogához a garast, ám a kvaff folyton-folyvást közeli ismeretségbe kerül vele. Gyakran látni tetőtől-talpig fásliba és gézbe bugyolálva.  

3.)

Marschal Matilda „Milícia”(1988. január 28.) és Marschal Martina „Muníció” (1989. június 11.), Terelők.

Katonás tempót diktálnak, náluk az erőltetett menet csupán sétagyaloglásnak számít. „Murva” és „Mozsár” méltó helyettesei.  

4.)

Mihelyes Miléna „Mimi”(1989. november 26.), Muzsik Mónika „Musik”(1991. február 9.), Massa Marina „Maszlag” (1990. augusztus 31.), Hajtók.

Ők egyelőre nem érik el az autópályán megengedett legnagyobb sebességet, de a zebrát már nem a gyalogátkelővel, hanem az afrikai állattal azonosítják. Azért van még mit tanulniuk.  

Miért indulnak?

A választ Macskásy kapitánytól idézzük: „Ideje megmutatni, mekkorát tud csípni egy csapat Makrancos Medúza!”

Szólj hozzá!

Címkék: magyar bajnokság másodosztály

A bejegyzés trackback címe:

https://kviddics.blog.hu/api/trackback/id/tr84755088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása