Léglabda (kviddics) Blog

Hírek, események, élő léglabdáról és a bajnokságokról.

Friss topikok

Európa Bajnokság 2008-2009 Döntők 2.nap

2009.05.19. 14:05 LuciusNeo

Második napjával folytatódott a Sasvárban az EB döntője. A hazai Sasok csapata esélyesként léphetett pályára a jóval több nemzetközi tapasztalattal rendelkező angol-ír csapat ellen. A tét annyi volt, hogy a nyertes nagy lépést tesz a végső győzelem felé, míg a vesztesnek az utolsó fordulóban kell javítani, de akkor már nem csak rajta múlik a végső helyezés.

 

2. forduló: 2009. május 18.

 

14.00 órakor játszották:

 

Madrid (spanyol 1.)-Helsinki (finn 3.) 90-240c

A spanyoloknak nem fekszik a Sasvár kicsit szeles időjárása, úgy gondolom. Legalábbis ezúttal is igen szétszórtan és kapkodóan, sok hibával játszottak, ami végül az eredményen is megmutatkozott. Ezúttal is vereséget szenvedtek, így számukra valószínűleg elérhetetlen az EB bajnoki cím, míg a Helsinki kapott egy esélyt, hogy megszerezze azt, ezért az angol csapat ellen ki-ki meccset kell vívniuk.

 

20.00 órakor játszották:

 

Salgótarjáni Suhanó Sasok-Manchester (angol-ír 4.) 280c-50

A magyar bajnok annak tudatában léphetett pályára ezen a mérkőzésen, hogy a Madridi csapat, akivel a végső fordulóban játszanak, már biztosan nem nyerheti meg a tornát, mert a finnek elverték őket (azok a finnek, akiket az első fordulóban legyőztek a Sasok). Ennek megfelelően is játszott a csapat és a portugál sztárterelők Horhe Ramiros és Angela Santos hiba nélküli ütéseinek köszönhetően az angol játékosok többet voltak a füvön, mint a pályán. Ennek tudatában végig magabiztosan kézben tartotta a mérkőzést a hazai csapat és teljesen megérdemelten aratta második győzelmét is. A záró fordulót így kedvező helyzetben várhatják a játékosok. Reméljük a válogatott után klubszinten is Magyarország kerül Európa trónjára.

 

Állás:

1. Salgótarján (magyar) 530-130

2. Manchester (angol-ír) 330-360

3. Helsinki (finn) 320-340

4. Madrid (spanyol) 170-510

 

Következő forduló:

 

 

2009. május 19.

 

14.00: Manchester (angol-ír 4.)-Helsinki (finn 3.)

20.00: Salgótarjáni Suhanó Sasok-Madrid (spanyol 1.)

 

A záró forduló mérkőzéseire egy órával a kezdések előtt lehet érkezni, és egy mérkőzés a szabályok szerint nem tarthat 3 óránál tovább, majd a mérkőzés végét követően egy órával el kell hagyni a pályát (kivéve az utolsó mérkőzést követő díjátadás után).

Szólj hozzá!

Címkék: európa bajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://kviddics.blog.hu/api/trackback/id/tr821131401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása