Léglabda (kviddics) Blog

Hírek, események, élő léglabdáról és a bajnokságokról.

Friss topikok

Magyar Léglabda Bajnokság II. osztály nevezett csapatai: Maróti Mesés Molyhok

2008.11.12. 03:11 Daniel W. Mcload

Mostantól a beérkezett és értékelt, elfogadott léglabda II. osztály jelentkezéséket folyamatosan meg fogjuk jelentetni a blogban, és a bejegyzéseket pedig a csapatok szurkolói fórumaiként fogjuk működtetni.

Maróti Mesés Molyhok
A csapat 1870-ben alakult, és jó ideig kiváló teljesítményt is nyújtott, 1905-1918 között az elsőosztályban is szerepelt. 1990-ben, a bajnokság újbóli indulásakor a csapat újraszerveződött, de megfelelő játékosok híján hanyatlásnak indult, és 2005 környékén a megszűnés is fenyegette. Szerencsére a lelkes fiatalság megmentette a csapatot, és mostanra elérték, hogy újra felkerülhessenek a másodosztályba: 

A csapat logója: 

 

 

 

 




Sárváry Máté - Edző és csapatkapitány

Született: 1975. ápr. 7.

Poszt: Őrző

Intelligens, jó stratéga. Magas, izmos testalkatú, és nagyon mozgékony, kitűnő őrző. Fiatal korában nagy rajongója volt a Molyhoknak, és az ő kitartásának köszönhető, hogy a csapat nem lett az enyészeté. Az agresszívebb ellenfelekkel szemben általában ő védi a karikákat. 

 

Truczka Balázs

Született: 1978. márc. 28.

Poszt: Őrző

A Molyhok második őrzője nagyon intelligens, hamar észreveszi az összefüggéseket, nagyon jól látja át a pályán zajló eseményeket, így igazán hatékony védőember, különösen a taktikásabb csapatokkal szemben. 

 

Pável Barna

Született: 1986. febr. 8.

Poszt: Hajtó

Mackós alkatú vidám fiatal srác, kicsit keményfejű, de pontos, precíz, és él-hal a léglabdáért. Szereti az önálló akciókat, de komoly helyzetekben mindig a csapat érdekeit helyezi előtérbe. 

 

Ferenczi Olivér

Született: 1976. okt. 20.

Poszt: Hajtó

Martionos évei alatt is játszott, és a maróti csapathoz Máté hívására csatlakozott. Nem ő a legaktívabb játékos, de tapasztalatával és tudásával sokat segíti a Molyhokat. 

 

Marsi Fruzsina

Született: 1985. jun. 5.

Poszt: Hajtó

Alacsony, apró lány, mindig vidám, ő a csapat lelke, aki soha nem hagyja, hogy elcsüggedjenek. Fürge hajtó, sok meglepetést tud okozni ellenfeleinek, és olykor még csapattársainak is. 

 

Bobvos Ági

Született: 1980. nov. 24.

Poszt: Hajtó

Vidám jó eszű lány, játék közben is könnyen átlátja a helyzeteket, és képes előnyére változtatni az ellenfél taktikáit. Nagyon jól passzol, de a gól-dobásban már nem jeleskedik ennyire, mégsem lehet kérdéses a helye a csapatban. 

 

Sárváry Adrienn

Született: 1980. júl. 3.

Poszt: Hajtó

A lány Máté húga, a legjobb gólszerző a csapatban, annak ellenére, hogy nem túl gyors, és a seprűkezelése sem tökéletes. Ritkán szerez labdát, de tőle sem könnyű elvenni, ha jó passzt kap, ritkán véti el a célt. 

 

Filóci Panna 

Született: 1982. okt. 14.

Poszt: Hajtó

Kicsit álmatag lány, első pillantásra lassúnak tűnik, a következőben pedig már nem is látni, hirtelen váltásaival képes megzavarni az ellenfeleit, és célozni is elég jól tud. 

 

Pável Csongor

Született: 1986. febr. 8.

Poszt: Terelő

Kinézetre tökéletes mása Barnának, hiszen ikrek. Az iskola elvégzése után 3 évig Amerikában élt, itt ismerkedett meg a baseball-al, és hazatérvén testvére kérésére próbálja ki magát a léglabdában, és derül ki róla, hogy nagyszerű terelő. 

 

Horti Balázs

Született: 1984. márc. 28.

Poszt: Terelő

Magas, nagydarab fiú, akitől első ránézésre megijedne az ember, pedig csendes és nagyon türelmes, nem kis testi erejéhez párosult annyi ügyesség, hogy a célzásai pontosak legyenek. 

 

Balogh György

Született: 1987. márc. 23.

Poszt: Terelő

Vékony alkatú, sovány fiú, mégis kiváló poszt számára a terelő, hiszen célzásai nagyon pontosak, még ha nem is túl erőteljesek. Ő a csapat legfiatalabb tagja. 

Brusznyicki Tünde

Született: 1985. okt. 21.

Poszt: Terelő

Lány létére a terelő posztot kedveli, és ebben a legjobb. Éles, pontos manővereket képes végrehajtani kényes helyzetekben is, és az ütései is elég pontosak. 

 

Haba Nikoletta

Született: 1983. nov. 2.

Poszt: Fogó

Vékony csendes lány, jobb szeret egyedül lenni, mint társaságban, talán ezért is szereti a fogó posztot, amihez tehetsége is van. 

 

Boros-Veszeli Richárd

Született: 1982. febr. 22.

Poszt: Fogó

Panna évfolyamtársa volt, és az ő kérésére próbálta ki magát a csapatban, és kiderült, hogy nagyszerű fogó, különösen esős, ködös időben, így nagyszerűen kiegészítik egymást Nikivel. Elég gazdag családból származik, és az édesapja a csapat egyik fő szponzora, aki Mátéhoz hasonlóan szintén sokat tett azért, hogy a maróti csapatnak ne kelljen sarokba támasztani a seprűt. 

 

Maróti Mesepáholy

A stadiont még jóval a csapat megalakulása előtt építették, valamikor az 1800-as évek elején, lévén Marót a kevés varázslólakta települések egyike, így itt olyan csapatok is rendezhettek versenyt, amelyek nem rendelkeztek a megfelelő pálya-adottságokkal. A „Mesepáholy” nevet 1870-ben kapta, a Mesés Molyhok megalakulásának tiszteletére, és a stadion nem csak a léglabda-versenyeknek ad otthon, de gyakran koncerteknek is, és egyéb bemutatóknak is. 

A Maróti Mesés Molyhok névadója egy különleges apró állat, a moholy, melynek négy fajtáját ismerjük (hómoholy, avarmoholy és homokmoholy, vízmoholy). Ez egy apró, kedves kis lény, olyan, amilyennek anno régen a csapat indult. Az állatka tevékenységének végeredményét sokan ismerik (egy éjszaka alatt keletkezett hóemberek, avarkupacok, vándorló homokdűnék, vízmoholy: hullámok, szélcsendben vízmozgás, és a muglik azt hiszik, hogy a hold miatt van apály-dagály... de nem!), és a csapat tagjai ezt követendő példának tekintették régen, és most is. 

A csapat színei is ide vezethetőek vissza: Bordó-aranysárga-fehér. 

 

1 komment

Címkék: magyar bajnokság másodosztály

A bejegyzés trackback címe:

https://kviddics.blog.hu/api/trackback/id/tr78764549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jemryn 2008.11.19. 00:48:39

HAJ-RÁ-MOLY-HOK!
=)
süti beállítások módosítása