Léglabda (kviddics) Blog

Hírek, események, élő léglabdáról és a bajnokságokról.

Friss topikok

Európa Bajnokság 2008/2009 6. csoportkör és sorsolás

2009.02.20. 19:33 LuciusNeo

Február 19.-én véget értek a csoportküzdelmek az idei EB-n. Mindkét csapatunk vette az akadályt, igaz ezt az utolsó csoportkört ellustálkodták… vagyis tartalékosan teljesítették. Ez kicsit visszavet a jó képen, ami a válogatott EK győzelmét illeti, de ettől függetlenül mindenki tudja, hogy mindkét csapatunk megérdemelten jutott tovább. Ezen két mérkőzés pontos részleteiről, és a legjobb 16 csapat összesorsolásáról szól ez a beszámoló.

B csoport:
Dublin (angol-ír 2.) - Salgótarjáni Suhanó Sasok 270c-90
Ugyanazzal a csapattal utazott ki a tarján Dublinba, amelyik az előző fordulóban vereséget szenvedett a finn Turkutól (az edzőjük elmondása alapján ezúttal a nemzetközi szinten tapasztalatlan játékosok további szerepeltetése volt a fő cél). Nem mondhatjuk, hogy a csapat a legjobb játékát hozta így tartalékosan, de látszott az igyekezet a játékosokon, és panaszra nem lehet ok a csapatot illetőleg. Ezen a mérkőzésen ennyi különbség volt az ír csapat javára.

A B csoport másik mérkőzésén:
Turku – Torino 110-170c

A B csoport végeredménye:
1. Dublin (angol-ír 2.) 1290-690
2. Salgótarjáni Suhanó Sasok 1230-880
3. Turku (finn 2.) 780-1190
4. Torino (olasz 1.) 660-1200

A csoport második helye biztosan teljesítve lett és ezzel a továbbjutás Európa legjobb 16 csapata közé. Reméljük ott már a biztos és jó játékot hozzák, nem ezt a hullámzást, amit így a csoportkör végén nyújtott a csapat.

D csoport:
Kanizsai Király Kentaurok – Toulouse (francia 1.) 150-180c
Majdnem összejött… balszerencsés mérkőzésen van túl a kentaurok csapata. Pechünkre a francia fogó az utolsó két mérkőzésre szedte össze magát és ezúttal ellenünk is megszerezte a kis aranylabdát. Ennek ellenére a kanizsai csapatunkat se érheti szégyen, hiszen továbbjutottak egy olyan csoportból, ahonnan senki számított erre. Sajnos a német bajnokcsapat győzni tudott Londonban, így ezen csapatunknak is be kellett érnie a csoport második helyével. Ennek mondjuk az az előnye, hogy így nem kerülhettek össze a következő fordulóban.

A D csoport másik mérkőzésén:
London – München 70-250c

A D csoport végeredménye:
1. München (német 1.) 1330-980
2. Kanizsai Király Kentaurok 1230-770
3. Toulouse (francia 1.) 870-1230
4. London (angol-ír 3.) 690-1220

Nagyszerű játékot, és igazi csapat benyomását keltve sikerült a halálcsoport második helyén végezni a kanizsai csapatnak. Azt kívánom így játsszon továbbiakban is a legjobb 16 között (és még tovább is).

Következnek a negyed-döntők: 2009. március 4.-5.-én (kétmérkőzéses, összesített eredmény alapján lesz a továbbjutás eldöntve itt).

Kanizsai Király Kentaurok – Párizs (francia 4.)
Egy újabb francia csapat vár a kentaurokra a következő fordulóban, méghozzá a tavalyi 4. helyezett Párizsi csapat, akik a csoportkör során a g jelű csoportot nyerték meg. Igaz a portugál bajnokot leszámítva nem igazán volt nagy csapat az ellenfeleik között. Összességében kemény összecsapások várhatóak, de én bízom a jó forma folytatásában kanizsai részről.

Salgótarjáni Suhanós Sasok – München (német 1.)
A kentaurokkal egy csoportban szereplő München ismét felbukkant, ezúttal a tarján ellenfeleként. A sorsolás után rögtön ezt az összecsapást jelölte meg mindenki, mint a legizgalmasabb és legjobb párosítás. Sokan ebben a mérkőzésben látják az igazi visszavágóját a 2006-os Németország-Magyarország léglabda Világ-kupa döntőnek és a pár napja játszott Európa-kupa döntőnek. Reméljük a színvonal is olyan lesz és ezúttal a magyarok nyernek. A kentauroknak mindkétszer sikerült a csoportkör során elverni a német bajnokot, így a sasoknak is van keresnivalója a pályán, és így most belegondolva jó, hogy nem lettek csoportelsők, mert akkor egymás ellen játszhatott volna a két csapatunk. Várjuk a mérkőzéseket!

További párosítások:   
Sevilla (spanyol 3.) – Kolozsvár (román 1.)
Kielce (lengyel 1.) – Marseille (francia 2.)
Rostock (német 3.) – Sevilla (spanyol 1.)
Lahti (finn 1.) – Dublin (angol-ír 2.)
Presov (szlovák 1.) – Helsinki (finn 3.)
Manchester (angol-ír 4.) – Lisszabon (portugál 1.)

Szólj hozzá!

Címkék: európa bajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://kviddics.blog.hu/api/trackback/id/tr64955407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása