Léglabda (kviddics) Blog

Hírek, események, élő léglabdáról és a bajnokságokról.

Friss topikok

Magyar Léglabda Bajnokság II. és III. osztály selejtezők

2008.11.13. 02:48 Daniel W. Mcload

Az MQSZ elnöksége, látva a beérkezett 28 csapat nevezését, úgy dönt, hogy az idei, a kitolt nevezési határidő miatt úgyis rövidebb évet egy selejtező bajnokság megrendezésére fordítja. A csapatok csoportokba kerülnek beosztásra és a csoportokban elért eredmény alapján szerepelhetnek a 2009/2010-es bajnokságtól a Magyar Léglabda Bajnokság II. vagy III. osztályában.
A részletes szabályokért, és a csoportbeosztások megismeréséért kérlek, kattints a tovább gombra, és olvasd végig a bejegyzést!

Selejtező bajnokság szabályai

Az MQSZ a benevezett 28 csapatot 7 (A-tól H-ig betűjelű) 4 csapatos csoportba osztotta. A csoportok csapatai oda-visszavágós, körmérkőzéses rendszerben játszanak egymással, így  minden csapat 6 meccset játszik, amíg kialakul a csoportok sorrendje. Minden csoport 1. és 2. helyezett csapata a 2009/2010-es szezonban a Magyar Léglabda Bajnokság II. osztályának tagja lesz, és minden csoport 3. és 4. helyezett csapata a Magyar Léglabda Bajnokság III. osztályában indulhat. Továbbá, az MQSZ innentől kezdve folyamatosan nyitva hagyja a nevezési lehetőséget a Magyar Léglabda Bajnokság III. osztályára, és a 2009. szeptember 1. előtt nevezett csapatok indulhatnak a 2009/2010-es szezonban a III. osztályban és a Magyar Léglabda Kupában. A másodosztály a 2009/2010-es szezonban az első osztályhoz hasonlóan, két 7 csapatos csoportra - Keleti és Nyugati csoport - lesz bontva a csapatok elhelyezkedése szerint. A harmadosztály az addig beérkező nevezésekkel együtt valószínűleg több csoportos lebonyolítású lesz. A harmadosztály 2009/2010-es szezonjának csoportrendszerét az összes nevező csapat ismeretében az MQSZ 2009. szeptember 1. után ismerteti.
Minden bajnoki csoport (II. és III. osztály) győztese egyel magasabb osztályba léphet, míg az adott magasabb osztály utolsó csapata kiesnek az alacsonyabb osztályba.

A csoportok beosztása

A csoport:

Kecskeméti Karakán Kecskék
Gödöllői Garázda Griffek
Maróti Mesés Molyhok
Csiki Csábos Csibék

B csoport:

Bajai Bosszúálló Baziliszkuszok
Győri Gyorsröptű Gyurgyalagok
Tapolcai Talpas Tulkok
Józsai Játékos Jaguárok

C csoport:

Martion Mágustanoda
Fóti Fergeteges Főnixek
Szekszárdi Szépséges Szapirtyók
Romhány Repülő Rémei

D csoport:

Sérthetetlen Sváb Sárkányok
Balassagyarmati Büszke Betyárok
Fertőszentmiklósi Fenséges Futóférgek
Bábolnai Bágyatag Birkák

E csoport:

Gyömrői Gyalult Gyíkok
Mosoni Mutáns Mongúzok
Miklósfai Makrancos Medúzák
Vörösvári Vijjogó Varjak 

F csoport:

Hollóházi Holdas Hollók
Veszprémi Villámló Vércsék
Létavértesi Legendás Lovak
Mágocsi Mohó Molyok

H csoport:

Budapesti Bús Bikák II. csapat
Hűvösvölgyi Haragos Hidrák
Szombathelyi Szöszke Szirének
Kalocsai Kecses Kacsók

A fordulók időpontját és a mérkőzések sorrendjét az MQSZ hamarosan közzéteszi.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar bajnokság információk másodosztály harmadosztály

A bejegyzés trackback címe:

https://kviddics.blog.hu/api/trackback/id/tr66766387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása