Léglabda (kviddics) Blog

Hírek, események, élő léglabdáról és a bajnokságokról.

Friss topikok

Magyar Léglabda Bajnokság II. osztály nevezett csapatai: Kalocsai Kecses Kacsók

2008.11.12. 02:11 Aldus

Mostantól a beérkezett és értékelt, elfogadott léglabda II. osztály jelentkezéséket folyamatosan meg fogjuk jelentetni a blogban, és a bejegyzéseket pedig a csapatok szurkolói fórumaiként fogjuk működtetni.

Kalocsai Kecses Kacsók

Mezszín: piros és lila

Pálya: Mivel saját stadionjuk nincs, ezért a közeli Szekszárdon játsszák mérkőzéseiket a „Fészek” stadionban. 

Szponzor: A csapat csupán másodosztályú, de ettől függetlenül akad egy elég jelentős szponzora. Egy angol kozmetikai cég felfigyelt a lányokra és azóta velük reklámoztatja a termékeit. Cserébe fenntartja az egyesületet, valamint a játékosok is igencsak jó fizetést kapnak.

Menedzser és/vagy edző: Kerekes Réka(1971.3.12) Bár hívták a BBBoszorkákba is segédedzőnek, nem vállalta el, inkább maradt Kalocsán, és ott lett a KKKacsók edzője. Nem túl szigorú, de egyébként jó edző.
 
Történet: A csapatot Búzaföldi Mária „Marika” alapította 1998-ban. Pár ifjú kalocsai hölgynek elege lett abból, hogy rengeteg léglabda csapatban diszkriminálják a nőket, nem veszik be őket, holott tehetségesek. Ezeknek a hölgyeknek élére állt Búzaföldi Marika, aki létrehozott egy saját csapatot, ahova csak nőket vesznek be; állításuk szerint így akarják felhívni rá az ország figyelmét, hogy a tehetséges nőknek ugyanúgy ott a helyük a csapatban, mint a tehetséges férfiaknak. Persze az utóbbi években ez a törekvés szinte feleslegesnek tűnik, mivel rengeteg csapatban vannak nők, meg egyre több ilyen egyesület jön manapság létre, de ha Búzaföldi és társai ettől jobban érzik magukat…

Érdekesség, hogy a csapatnév vége nem valami állat lett, hanem a nők finom kezére utal; ez is csak a kozmetikai cég malmára hajtja a vizet: így kézkrémet is lehet reklámozni a csapattagokkal.
 
Őrzők:

Eichner Rebeka – Rebi – Rendkívül hajlékony lány, hiszen a léglabda mellett jazz-balettre is jár, ahol szükség van a hajlékonyságra. Ennek a pályán is nagy hasznát veszi, hiszen a legnehezebb védéseket is bravúrosan meg tudja oldani.

Miranovich Csilla –Csillus– Az egyik „nagyöreg” a csapatban. Ha szükség van rá, „odaáll” a karikákhoz, egyébként már inkább a csapat edzésében vesz részt tevékenyen.

Terelők:

Pálinkás Dóra – Ő most a legújabb tag a csapatban. Teljesen véletlenül fedezte fel tehetségét Kövesdy Blanka, aki azonnal javasolta terelőnek. Mivel az előző terelővel amúgy is voltak problémák, Dóra bekerült, azonban a csapattagok még nem teljesen fogadták be, noha Blanyus pártfogását élvezi. Egyelőre csak párszor látták felvillanni tehetségét terelőként, na de ami késik, nem múlik, ugyebár…

Kövesdy Blanka – Blanyus – Vezéregyéniség a csapatban, az egyik legidősebb játékos, három gyerek édesanyja. Gondoskodó természet, ebből kifolyólag a csapattagoknak is mindig gondját viseli. Testes asszony, nagy erővel, régóta léglabdázik, kifejezetten jó terelő. Beceneve is állandó gondoskodásából fakad.

Kalmár Fanni: Fiatal játékos, akinek aranykeze van. Egy baj van vele, hogy agya a játékhoz kevés. Amit akar azt meg is csinálja, csak nem mindig hoz megfelelő döntést. „Hopp, bocs. A hajadból ítélve azt hittem, hogy az ellenfél vagy.” 

Kerek Vivien: Az egyesület szíve, lelke. Ha ő a pályán van, akkor az egész csapat teljes motiváltsággal játszik. Hajtja, űzi a lányokat, amíg lehet.

Hajtók:

Varga Réka – Vreka – A csapat, a közönség kedvence. Nyíltságával, őszinteségével mindenkit elbűvöl, és bár 24 éves, néha mégis úgy viselkedik, mint egy öt éves kislány… teljesen pozitív értelemben. Rá tud csodálkozni a dolgokra, elvarázsolják a legegyszerűbb dolgok. Ettől függetlenül: régebben röplabdázott, így jó kondiban van, rendkívül pontosan céloz és dob.

Ivanova Daniela – Dancsi – Ez a lány sajnos egy régebbi betegsége miatt nem büszkélkedhet erős fizikummal, azonban mindenkinél jobban dob. Általában ő kapja a legnehezebb feladatokat cselek terén, és jól teljesít. Ebből kifolyólag senki sem rója fel neki egyéb területeken való „hiányosságait” (nem tud részt venni a bemelegítő futásban, stb..)

Vigh Eszter – Eszti – Eszti mindig a figyelem középpontjában áll, noha máshogy, mint Blanyus. Rengeteg balhés ügye volt már, nem egyszer ki akarta tenni edzőjük a csapatból, azonban végül mindig bennmaradt. Szöges ellentéte Blanyusnak: nem érdekli, ha a másik lelkébe tapos, véleményét akkor is elmondja. Talán ezért van még a csapatban, hiszen néha kifejezetten jól jön a negatív kritika is. 

Némethi Anna: Húszas éveinek közepén járó nő, aki folyamatosan alattomos módszereket használ a labdaszerzéshez. Dobni és repülni jól tud, csak gyakran tiltják el a szabálytalanságai és feleselése miatt.

Szűcs Elza: Nagyon fiatal, egyelőre csak edzésre jár ide a csapathoz. A KKKacsóknak azonban minden helyi boszorkára szüksége van, hiszen nincsenek túl sokan. Repülni már tud.

Kovács Ildikó: Nem túl ügyes, átlagos képességekkel rendelkező játékos. Általában nem követ el túl nagy hibákat, mivel csak a padon ül.

Fogók:

Merdál Anna – Manna – A csapat legfiatalabb tagja. Alacsony termetű, ám rendkívül gyors, mozgékony. Kivételesen elegánsan öltözködik, egyesek szerint még a seprűn is tökéletesen áll a haja. A kozmetikai cég legtöbbször őt kéri fel, ha reklámot készítenek valamelyik termékről. És persze nem utolsó sorban igen jól bevált fogó, fiatal kora ellenére amikor felfedezték tehetségét, egyből meghívták a csapatba, busás fizetés ellenében, természetesen.

Kántor Kitti – KitKat – Amilyen tehetséges, olyan hisztis. Bár fiatal kora miatt ez nem meglepő, javítania kell ezen, ha a csapat tagja akar maradni. 

Szólj hozzá!

Címkék: magyar bajnokság másodosztály

A bejegyzés trackback címe:

https://kviddics.blog.hu/api/trackback/id/tr70764525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása