Léglabda (kviddics) Blog

Hírek, események, élő léglabdáról és a bajnokságokról.

Friss topikok

Európa Bajnokság 2008-2009 Döntők 3.nap

2009.05.19. 23:00 LuciusNeo

Véget ért ez az év is Európai klubszinten (Magyarországon még a döntők és a Magyar Kupa hátra van még). Akik kilátogattak egyik, vagy mindkét mérkőzésre (de leginkább a záró mérkőzésre), azok az idény méltó lezárását láthattak, egy nagyon szórakoztató és örömteli mérkőzésen. Lássuk mi is történt… hogyan lett ismét magyar csapat Európa királya, mégpedig a Salgótarjáni Suhanó Sasok!

 

 

3. forduló: 2009. május 20.

 

14.00 órakor játszották:

 

Manchester (angol-ír 4.)-Helsinki (finn 3.) 140-200c

Mind az angol, mind a finn csapat annak tudatában lépett pályára, hogy amelyikük nyer, az még befoghatja a Sasokat, és elviheti tőlük a kupát. De ehhez valamelyik csapatnak nagy fölénnyel kellett volna nyernie a mérkőzést. Ehhez még az angol csapat állt közelebb, azonban mint máshol is annyiszor az átok ismét hatott rajtuk és nem sikerült megfogniuk a cikeszt (ezt a problémát már-már kritikusnak tartják az angol és ír szaklapok). Így a két csapat mérkőzése után is a Sasok voltak az élen.

 

20.00 órakor játszották:

 

Salgótarjáni Suhanó Sasok-Madrid (spanyol 1.). 320c-20

Azok a Sasok, akiknek ezen a mérkőzésen már csak arra kellett figyelniük, hogy nagyon nehogy kikapjanak. Ebben még a bíróval is meg kellett küzdeniük a mérkőzés elején, mert roppantul sokat fújt a hazai csapat ellen, de belátván, hogy ezúttal ez sem tartóztatja fel őket, felhagyott ezzel. A hazai játékosok percről percre egyre jobban élvezték a játékot, ahogy születtek a góljaik és látható volt a spanyol csapat tehetetlensége. A döntőre a pontot az a mázlista fogás tette fel, amikor is a hazai fogó a cikesszel már nem is törődve a szurkolók előtt repkedve ünnepeltette magát és csapatát, mikor hirtelen kinyúlt oldalra és a cikeszt magához húzta… Szerencse mondhatjuk, de inkább úgy gondolom a cikesz is azon a véleményen volt, hogy ezúttal a legjobb csapathoz szegődik ünnepelni.

 

A mérkőzés lefújását követően hatalmas ünneplés vette kezdetét (már-már meg kellett erősíteni a hangszigetelő bűbájokat, nehogy a varázstalanok meghalják a hangos kürtök, kiabálások és a varázslatos tűzijáték hangjait). A díjátadáson a Magyar Léglabda Szövetség (MQSZ) idén leköszönő elnöke Adam Mckiwi adta át a díjakat a két helyettessel (Felföldi Dániel, és Verseghy Lukács). Majd elkezdődhetett a hajnalig tartó bulizás… talán még most is tart, ha valaki éppen arra jár, az ugorjon be a Sasvárba.

 

A nagy ünneplés kezdetén még a Sasok edzőjét sikerült egy pillanatra elkapni, aki ennyit nyilatkozott:

„Azt a kiírást megnyertük, amit legjobban szerettek volna a csapat tulajdonosai, játékosai, de senki nehogy elbízza magát, hogy ezzel már jól is laktunk. Van még két sorozat, amiben idén részt veszünk, és mindenhol a győzelemre fogunk hajtani, úgy készüljön mindenki…”

 

 

A 2008/2009-es EB Döntő végeredménye:

1. Salgótarján (magyar) 850-150

2. Helsinki (finn) 520-480

3. Manchester (angol-ír) 470-560

4. Madrid (spanyol) 190-830

 

Szólj hozzá!

Címkék: európa bajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://kviddics.blog.hu/api/trackback/id/tr541131457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása